MOON DOG

Hoi, bedankt dat je hier even komt kijken!

Wist je, dat een moondog helemaal geen ring om de maan is? Eigenlijk heet een ring om de maan maanring (duh). Een moondog of bijmaan zijn eigenlijk de twee witte vlekken die je naast een maan kan zien. Daar kwam ik niet zo lang geleden achter. Maar ja, toen ik hem (die maanring) jaren geleden voor het eerst gezien had, kon ik het op het internet alleen maar vinden als moon dog.

Na een lang ziekbed, hebben we dagen gewaakt bij mijn lieve lieve oom Coen. Op een avond dat we er waren mocht hij eindelijk heengaan. Nog nooit eerder had ik iemand verloren van zo dichtbij. Hij was een goede man, lief, slim en heel erg handig met zijn handen. Als er iets kapot was, kon hij het fixen. Als je zonder fiets zat, dat kreeg je er een van hem. En als je er dan ook een kreeg, dan was die om door een ringetje te halen!

Ik vroeg me af wat er met je gebeurt als je sterft, ik heb er wel een idee over, maar toch...

Het was tijd om naar huis te gaan, midden in de nacht. In de achtertuin keek ik nog een keer omhoog en zag, precies boven het huis waar oom lag, een heldere hemel met een nog helderdere maan! Ik zocht naar sterren om de maan, maar wat ik zag was een streep...een hele lange streep, die de maan omsloot! Wat ik zag was een enorme cirkel, en met enorm bedoel ik dan ook echt ENORM! Wauw...Het was prachtig, het mooiste dat ik tot dan toe in mijn leven had gezien. Altijd voelde ik iets speciaals als de maan op mij scheen, maar nu, nu gaf het mij rust. Rust dat het wel goed zou gaan met mijn oom. Rust dat hij nu wel op een goede plek moest zijn en gezegend was. Want het was bijzonder.


Als je wil weten hoe het eruit zag, moet je onderaan deze pagina even op 'Engels' klikken, daar zie je een foto van de ring om de maan


 

Ik ben Nancy, getrouwd met Tim en moeder van twee dochters en een vakantiezoon. 

Na het behalen van mijn goudsmid diploma in Schoonhoven heb ik de kunstacademie in 2011 afgemaakt. Ik werkte de jaren erna als goudsmid en na10 jaar wist ik zeker dat ik er klaar mee was. Tijd voor iets nieuws! Keramieken vond ik altijd al leuk, op de kunstacademie heb ik met klei geexperimenteerd en portretten gemaakt. Nu maak ik gebruiksvoorwerpen! Nog steeds is het een verrassing als de oven (Bakbeast is de naam) open gaat om te zien wat hij me brengt en nog steeds leer ik heel veel bij.

Alles in deze shop doe ik zelf in Haaksbergen, maken van de potten,  bewerken, glazuren, fotograferen en het versturen.

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Bedankt voor je aandacht, hopelijk tot ziens!

 

🧡

Nen